photo 2017 11 14 00 22 02 - آبگرمکن خورشیدی

معرفی آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن خورشیدی یکی دیگر از تجهیزات مصرفی خورشیدی است که به کمک آن می توان از انرژی موجود در نور خورشید برای گرم کردن آب و همچنین سیستم های گرمایشی مانند شوفاژ استفاده نمود . این وسیله کاربردی دارای یک منبع بوده که به کمک آن در تمامی ساعات از شبانه روز آب گرم مصرفی در دسترس کاربران قرار می گیرد . همچنین می توان از آن ها به عنوان یک سیستم مکمل استفاده نمود تا با فعالیت در برخی از ساعات روز، موجب کاهش مصرف انرژی و نیز کاهش هزینه های برق و گاز شود.

.

انواع آبگرمکن های خورشیدی

از مهم ترین انواع آبگرمکن خورشیدی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
– فعال (Active) یا غیر فعال (Passive)
– مستقیم (Direct) یا غیر مستقیم (Indirect)
– تحت فشار (Pressurized)
– تخلیه (Drain Back)

منظور از یک سیستم آبگرمکن خورشیدی فعال، وجود پمپ الکتریکی در ساختار آن می باشد که موجب پمپاژ آب در نقاط مختلف می شود. اما بسیاری از آبگرمکن های خورشیدی نیز وجود دارند که برخلاف نوع فعال از پمپ استفاده نمی کنند که به آن ها نوع غیر فعال گفته می شود. در چنین سیستم هایی از پدید ترموسیفون یا سیفون حرارتی که یک پدیده طبیعی است، استفاده می شود به این معنی که آب گرم در یک لوله به سمت بالا حرکت کرده و جای خود را به آب سرد می دهد .

در هر آبگرمکن خورشیدی ممکن است به دو صورت کلی آب گرم شود. یک به این صورت که آب سرد خود وارد سیستم گرمایشی شده و پس از گرم شدن به منبع منتقل می شود و در صورت نیاز مورد مصرف قرار می گیرد که به این سیستم ها مستقیم یا Direct گفته می شود. در نوع دیگر آبگرمکن ها،  آب سرد توسط سیال دیگری به آب گرم تبدیل می شود به این صورت که با حرکت این دو سیال در دو محفظه نزدیک به هم تبادل حرارت انجام می شود. به چنین سیستمی غیر مستقیم یا Indirect گفته می شود .
در سیستم های تحت فشار، آب سرد به صورت غیر مستقیم توسط لوله هایی از ترکیب آب با مواد ضد یخ گرم می شود که این امر موجب جلوگیری از یخ زدگی آب درون سیستم می گردد. همچنین آب خروجی سیستم به دلیل ارتباط غیر مستقیم، به مواد ضد یخ آلوده نمی شود .

نوع دیگری از آبگرمکن خورشیدی وجود دارد که به آن آبگرمکن خورشیدی برگشت ثقلی، برگشتی، تخلیه یا Drain Back گفته می شود. در این حالت از یک پمپ برای فرآیند پمپاژ آب استفاده می شود. از دید کلی سیستم بسیار شبیه آبگرمکن خورشیدی تحت فشار است با این تفاوت که در هنگام خاموش شدن پمپ، آب از کلکتور به سمت مخزن می رود که این امر موجب جلوگیری از یخ زدگی می شود.

مزایای آبگرمکن خورشیدی

به دلیل وجود منبع در ساختار تمامی آبگرمکن های خورشیدی، حتی در ساعاتی که نور خورشید در دسترس نمی باشد نیز می توان از آب گرم مصرفی بهره مند شد و در صورتی که برای مدت طولانی آفتاب در دسترس نباشد، به طور معمول از سیستم گرمایشی الکتریکی کمکی در ساختار این سیستم ها استفاده می شود.