بزرگترین نیروگاه خورشیدی در ایران
مجتمع نیروگاه های خورشیدی Mokran که تازه تاسیس شده است آخرین اثبات جاه طلبی های ایران در زمینه انرژی های تجدید پذیر است.
بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در شش ماه گذشته در استان کرمان ساخته شده و ظرفیت آن 20 مگاوات است.
ساخته شده از دو دستگاه 10 مگاواتی فتوولتائیک، آن را با 27 میلیون دلار توسط شرکت سوئیس Durion AG تامین مالی و تحت نظارت یک شرکت آلمانی Adore.
این مجموعه با مجموع تعداد 76 هزار و 912 پانل خورشیدی ساخته شده است که هر کدام 260 وات در مساحت 44 هکتار تولید می کنند.
تعدادی از کشورها از جمله سوئیس، آلمان، اسپانیا، چین و کره جنوبی علاقه مند به سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر در ایران شده اند. وزیر انرژی ایران. حمید چچیانی، می گوید: تاکنون پیشنهادات بیش از 3.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته است و دوم از زمان معامله هسته ای جذاب ترین منطقه است.
هانس جوزف فل، رئیس گروه انرژی سازمان انرژی آلمان، می گوید: “اکنون فناوری های خورشیدی و باد بسیار ارزان هستند. در مقایسه با انرژی از گاز، نفت، ذغال سنگ یا هسته ای ارزان تر، ما می توانیم سیستم های انرژی متداول را با 100 درصد جایگزین در آینده جایگزین کنیم. ”
شرکت Mokran Solar Energy همچنین ساخت یک نیروگاه خورشیدی با 100 مگاوات را آغاز کرده است، که کارشناسان انرژی می گویند که بزرگترین خاورمیانه است.
ایران با بیش از 300 روز آفتابی و به طور متوسط 2800 ساعت آفتاب، یکی از بهترین کشورهای تولید کننده و استفاده از انرژی خورشیدی است.
این پتانسیل و انگیزه های ارائه شده از سوی دولت فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری در این زمینه را فراهم کرده است.
ایران برنامه ریزی برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر دو دهه پیش، اما پیشرفت آن دیر شده است. از ظرفیت 76 هزار مگاوات نیروگاه های ایران، تنها 12 هزار مگاوات از انرژی های تجدید پذیر به دست می آیند که بیشترین سهم آن از انرژی هیدروژن است.
با این حال، انرژی خورشیدی، باد، زیست توده، زمین گرمایی و توربین های آبی کوچک اخیرا افزایش یافته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!